[Wlug] A second Aurora - SPARC question....

Alex Camilo alex.camilo at gmail.com
Mon Dec 22 10:52:20 EST 2008


i beleave the ultra1 uses sbus. I remember getting an ethernet card for my
ultra 1 and having it not be PCI. here is the service manual if you're
interested. http://dlc.sun.com/pdf//802-3819-10/802-3819-10.pdf

On Mon, Dec 22, 2008 at 10:27 AM, Adam Gomes <adam at unixgeek.net> wrote:

>
> The output of the previously suggested diagnostics would be helpful, though
> it
> does sounds like the ethernet card is cooked (but let's keep our fingers
> crossed). In the meantime, can you please refresh my memory ... Does the
> Ultra 1 use the older sbus for cards, or is a PCI based machine? I may have
> an sbus ethernet card laying around.
>
> On Sunday 21 December 2008 18:58:01 Ken Jones wrote:
> > Oops!
> >
> > I just looked inside my ULTRA SPARC ONE.  The ethernet I/O appears to be
> > embedded in the big mother board.  That is not good if I am correct.
> >
> > Any suggestions??
> >
> > Ken Jones
> >   ----- Original Message -----
> >   From: Ken Jones
> >   To: wlug at mail.wlug.org
> >   Sent: Sunday, December 21, 2008 6:31 PM
> >   Subject: Aurora - SPARC question....
> >
> >
> >   Folks,
> >
> >   I've not been WLUG active for a year or more.   Back then the half of
> my
> > 111 gig PC disc which was dual booted with FEDORA developed a permanent
> > error.  The other half's  XP installation has been OKAY.  I have learned
> to
> > us WINDOWS.
> >
> >   Meanwhile my SUN ULTRA running as an Aurora SPARC SAMBA file server
> since
> > 1993 has been chugging along just fine.
> >
> >   I live in Fitchburg.  We have been without power for nine days.  110
> > volts came up yesterday evening.  Much to my chegrin my SUN was unhappy.
>  I
> > used a rescueCD to boot.  All came back except my ethernet card.  It
> would
> > not start.  The little light at the far end on the IP cord does not
> glow...
> >
> >   ---------
> >   /etc/rc.d/init.d/network restart
> >
> >   says,  "Bringing up interface eth0:  Determining IP information for
> eth0
> > ... failed. [FAILED]"
> >
> >   The card is claimed to be a 'sunlance' card.
> >
> >   Any ideas?  Is the card fried do you think?
> >
> >   I have a second SPARC machine.  It's ethernet was working last time it
> > was powered.  Must I swap?
> >
> >   Ken Jones
>
>
>
> --
> Adam Gomes
> adam at unixgeek.net
> Public Key @
> http://www.thatguygomer.com/pubkey.txt
>
> _______________________________________________
> Wlug mailing list
> Wlug at mail.wlug.org
> http://mail.wlug.org/mailman/listinfo/wlug
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mail.wlug.org/pipermail/wlug/attachments/20081222/00807a56/attachment.html 


More information about the Wlug mailing list