[Wlug] Setting up cable modem (Charter)

Peter Gutowski peter@linuxchamps.com
30 Jun 2001 15:58:51 -0400


On 6/30/01 3:34 PM, Thomas Carey <tcarey70@hotmail.com> wrote:
>
>I know I have seen several posts in the past, but I need a little 
>information on setting up my cable modem through Charter.
> 
>A little background information;
> 
>Red Hat 7.1 installed.
> 
>I have two nics installed, one static (192.168.1.1 internal scheme), 
>one DHCP (connected to the cable modem, the cable modem when installed 
>by Charter was assigned 192.168.100.1).
> 
>On boot up eth1 fails (eth1 is fine on boot up). I know I am probably 
>missing some configuration somewhere. I know both nic's are working 
>fine. After the first failed boot up (on eth1) I switched the cards, 
>and the static nic was fine.

I'm assuming you've made a minor typing mistake in the first sentence of the previous paragraph (otherwise very confusing) I'm assuming also that you're saying that the internal card boots OK and the card hooked to the cable modem is failing: 
  - be sure the driver module for the cable modem eth card is loaded (e.g 'insmod 3c90x' or whatever for your card )
  - be sure the 'pump' package in installed
> 
>Any ideas?

If any of the above doesn't help, please give more info re: type of cards, excerpts of log files showing error messages, etc. config files, (e.g./etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1)
> 
>TIA
> 
>Tom Carey
>Get your FREE download of MSN Explorer at http://explorer.msn.com 
><http://explorer.msn.com>
>_______________________________________________ Wlug mailing list 
>Wlug@mail.wlug.org http://mail.wlug.org/mailman/listinfo/wlug